Luxusní zápisníky Moleskine

Jste spisovatel, novinář, nebo snad poetický básník? V tom případě nepochybuji, že ve vaší tašce se schovává značkový zápisník Moleskine. Zdá se vám to přehnané? Ani v nejmenším. V posledních letech tyto zápisníky prožívají neskutečný boom a zejména v České republice se stále nedaří uspokojit poptávku. Každý touží vlastnit zápisník, jehož dědeček sloužil Ernestu Hemingwayovi k zapisování drobných postřehů a námětů na romány. Moleskine je dnes pojmem, zárukou kvality a jisté prestiže. Kdykoli svůj zápisník vytáhnete na veřejnosti, každý si je ihned jistý, jaká že je to značka.

moleskine

Původně byl Moleskine jen malou rodinnou firmou ve Francii. Před 120 lety vyráběla drobné zápisníky s typicky zaoblenými rohy a stahovací gumičkou. Brzy si ale jejich kvality a přirozené elegance všimly velké osobnosti a začaly je používat. Mezi ně patřil Pablo Picasso nebo Vincent van Gogh. K nové vlně zájmu došlo až v roce 1996 kdy přišel s názvem Moleskine i nový majitel a vpustil na trh slavnou minulost zápisníků. Trh okamžitě zareagoval.

mol2

Zápisníky Moleskine ale musí mít něco speciálního, něco navíc, napadne vás při pohledu na obyčejný černý blok. Ano, opravdu mají. Kromě úctyhodné historie a kvalitního zpracování si Moleskine zakládá na bohaté nabídce variant. Proto si můžete koupit kromě klasických sešitů a diářů také novinářský blok (pamatujete na inspektora Colomba?), speciální blok na komiksy, nebo pro malbu akvarelem. Zaujme také varianta japonského leporela a limitované edice, například zápisníky slavných s designem typických znaků umělce. Velkým originálem jsou zápisníky City – nabízí průvodce daným městem – doprava, mapa, památky – jen čeká, až ho vyplníte.

mol3

moleskine se chlubí zejména užitným designem, který dokazuje, že výrobce ví, k čemu má jeho produkt sloužit. Kromě stahovací gumičky, která zajišťuje, že zápisník bude stále zavřený, oceníte také kapsičku k uchovávání vizitek a drobných poznámek. Diáře seženete nejen v klasické roční verzi, ale například i v akademické variantě 18 měsíců.

banner-moleskine-1

Post Author: admin